NAŠE STORITVE

Svetovanje s področja Schüsslerjevih mineralov (soli)

 

Podpora telesu s celičnimi minerali dr. Schüsslerja temelji na osnovni življenjski strukturi, tj. na zdravju oz. ravnovesju posamezne celice. V primeru bolezni, slabega počutja in splošnih psihofizičnih obremenitev se mineralno ravnovesje v celici poruši.

Danes poznamo 12 osnovnih, življenjsko pomembnih celičnih mineralov in 15 dopolnilnih, ki pomembno vplivajo na presnovne procese v našem telesu.

Idealni so za preventivno podporo zdravju, podporno terapijo pri kroničnih obolenjih ter pri akutnih motnjah. Njihova uporaba je primerna za vse, tudi za otroke, nosečnice in starejše.

Soli dr. Schüsslerja so minerali v razredčeni obliki, zato ne obstaja možnost predoziranja, obenem pa je omogočena dobra absorbcija mineralnih soli skozi ustno sluznico, ki tako omogoča hiter prehod v kri in do celic, kjer je njihovo mesto.

Potreba po določenem mineralu se potrjuje skozi 4 področja, in sicer fizične simptome, psihološke načine funkcioniranja, znake pomanjkanja na obrazu (analiza obraza) in težnjo po določeni hrani oz. pijači (craving).

Svetovanje ni namenjeno diagnosticiranju bolezni in postavljanju diagnoz, ampak celostni obravnavi in podpori posameznika. Podpora telesu s Schüsslerjevimi celičnimi minerali tudi ni nadomestilo za obstoječe zdravljenje z zdravili ali druge terapije, vendar se lahko enostavno kombinira z zdravili klasične medicine, homeopatijo in drugimi naravnimi metodami krepitve našega zdravja.

//